Autor: 021.rs

Novi Sad
12.12.2016.
14:18 > 15:54
Starija žena povređena je u udesu koji se dogodio oko 13:30 časova dogodio kod autobuskog stajališta na Bulevaru Jaše Tomića, kod Železničke stanice.
  • vozač

    18.12.2016 11:25
    @stasa
    Mogli bi ovako da pišemo u nedogled! Nisam mislio da bilo šta omalovažavam ili opravdavam, hteo sam samo da Vam pradstavim i nametnam malo širu sliku. Naime, znamo svi kako negde "tamo" funkcioniše i kako svi znaju šta je red, ali...
    Kad smo već spomenuli red kad se nađete na stajalištu ili u autobusu pogledajte oko sebe i onda mi kažite kako nisam u pravu i kako smo bahati.
    Situacija: 30-tak ljudi na stajalištu,
    od toga 10 uđe na prva vrata (jer se na PRVA ULAZI)

    Ma, nemam ni snage ni volje da objašnjavam....
  • Grgolj

    15.12.2016 00:30
    Novosadski autobusi su ubedljivo najprljavija gradska vozila u Evropi. Stakla su po pravilu musava, brojčane oznake (one napred, one nazad i one bočne) se ne mogu pročitati od prašine ili od stvrdnutog blata. Putnici na stajalištima krive vratove ne bi li dešifrovali liniju. U ranijim vremenima prljavo vozilo nije smelo da izađe iz kruga GRAS-a. Danas, izgleda, ne sme da izađe čisto!
  • Aca

    14.12.2016 18:59
    Ja sam bio jedan od momaka koji je bio od pocetka do kraja tamo i video ceo dogadjaj... ja mogu samo da vam kazem da nemate pravo da vi sami odredjujete krivicu kako vozaca tako i babe, niti da osudujete bilo koga koji su bili na licu mesta.. ja iskreno nisam ni znao nacin kako da pridjem jadnoj zeni koja je bila sokirana od bola i nije bukvalno mogla rec da pregovori... prislo joj je bilo vec 2,3 mladica i jedna devojka koji joj nisu ni na kakav nacin pomagali osim sto su je tesili, sto joj nije ni malo pomoglo dok nije dosla jedna od asistentkinja iz bolnice da joj zaustvari krvavenje... Niko nije mogao (ja tako mislim ) , nit je znao na koji nacin da joj pomogne jer su svi bili tolko potreseni (kao i ja) da nisu znali kako u toj situaciji da reaguju a da ne ispadnu manje korisni.. Jos su vozaca nazivali svakavim recima sto ga je dodatno demotivisalo i zbog toga je jos vise covek padao u depersiju. Nadam se da je sve ispalo kako treba i da su i vozac i baka u dobrom stanju
  • Aca

    14.12.2016 18:53
    nesreca
    Ja sam bio jedan od momaka koji je bio od pocetka do kraja tamo i video ceo dogadjaj... ja mogu samo da vam kazem da nemate pravo da vi sami odredjujete krivicu kako vozaca tako i babe, niti da osudujete bilo koga koji su bili na licu mesta.. ja iskreno nisam ni znao nacin kako da pridjem jadnoj zeni koja je bila sokirana od bola i nije bukvalno mogla rec da pregovori... prislo joj je bilo vec 2,3 mladica i jedna devojka koji joj nisu ni na kakav nacin pomagali osim sto su je tesili, sto joj nije ni malo pomoglo dok nije dosla jedna od asistentkinja iz bolnice da joj zaustvari krvavenje... Niko nije mogao (ja tako mislim ) , nit je znao na koji nacin da joj pomogne jer su svi bili tolko potreseni (kao i ja) da nisu znali kako u toj situaciji da reaguju a da ne ispadnu manje korisni.. Jos su vozaca nazivali svakavim recima sto ga je dodatno demotivisalo i zbog toga je jos vise covek padao u depersiju. Nadam se da je sve ispalo kako treba i da se baka brzo oporavlja
  • Aleksandar

    14.12.2016 18:09
    Možemo mi sad da 'prepakujemo' ovaj slučaj i da nagađamo šta je tačno tamo bilo, ali je nesporna i tužna činjenica da je minimum 90% vozača GSP -a bahato vozi autobus i putnike kao da su pušteni s lanca : jure kao na reliju, prolaze kroz crveno, o drskom uključivanju u saobraćaj da ne pričamo, on je izbacio žmigavac i skreće, a vi vidite šta ćete. O prijemu putnika takođe, samo im je bitno da ne otvore srednja i zadnja vrata kako bi mogli da kontrolišu karte na prednjim (ovo i da im se ne zameri previše, jer je nametnuto od glavešina)...Moju majku je vukao autobus bar deset metara po betonu, srećom bez prevelikih posledica, jer je baja krenuo, zatvorio vrata, a ruka s torbom joj je ostala zaglavljena u istim, kad je pokušala da uđe. I njemu je, pogađate, pozlilo, pogotovo što su ostali putnici bukvalno hteli da ga linčuju, jer dotični nije ni primetio šta se dešava.
  • LOOC

    14.12.2016 15:36
    Velika nesreća za oboje u ovoj situaciji. Ali ljudi, shvatite, vozač kada zatvori vrata i kreće sa stanice gleda u levi retrovizor kako bi se mogao bezbedno uključiti u saobraćaj. Tako da kada trčite i kuckate i motate se oko busa, malo razmislite, pa ćete shvatiti da ne može da gleda i levo i desno u isto vreme. Većina misli da im namerno vozači zatvaraju vrata pred nosom i odatle počinju osnovne dezinformacije. Stoga, radi svoje bezbednosti, ako je vozilo krenulo na napušta stanicu, nemojte se motati oko njega, jer dovodite u opasnost sebe, a pravite nemilu situaciju svima. Pozdrav!
  • Botvinik

    14.12.2016 10:57
    Pp
    Ja sam prisustvovao tom dogadjaju oni koji su čuli mogu samo da nagadjaju
  • Ljiljana

    13.12.2016 22:31
    Upozorenje, u Novom Sadu cuvaj se autobusa i taksista. Autobusa kada izlazis - ulazis, na pesackom prelazu. Upotreba mobilnih telefona i razgovora sa prijateljima u VOZILU ZA VREME VOZNJE je zakonom regulisano, ALI, da li to neko sprovodi u delo... Da li je NEKO od vozaca GSP-a do sada za to ODGOVARAO???
    ZATO, OPREZ, IMA IH SVUDA...
    Telefone u ruke, snimajte, pa neka onda neko kaze da nema bahatosti u voznji, a ceh placaju putnici, nazalost sve vise stariji sugradjani.
  • kom

    13.12.2016 22:25
    Problem je sto je plasirana prica da je baka trcala na bus a bus je tek stigao... Ona je poslednja izasla i on je zatvorio vratima i tako podletela pod autobus... Zao mi je vozaca u smislu da od toga hrani porodicu, sto sigurno to nije zeleo , sto je to "trenutak nepaznje" ali mi je zalije nje sto je ostala bez noge...
  • Porodica

    13.12.2016 18:15
    molba da se jave svedoci
    Porodica moli osobe koje su prisustvovale ovom događaju, a žele da pomognu da se rasvetle detalji događaja da se jave na 066/9125-480... Hvala unapred svim ljudima dobre volje!
  • stasa

    13.12.2016 15:39
    @Vozac
    Ne mogu da verujem da ste se usudili da komentarisete. Pa ja se svakog dana , na zalost, vozim autobusom. 10% vozaca vozi normalno....a to kako je baka prosla, meni se desilo kad sam silazila sa kolicima na tockicima. Ja bih Vas gospodine o svom trosku odvela u Bratislavu gde cesto odlazim i rado se sa Vam provozala da vidite kako se voze autobusi, a vecinu Vasih kolega poslala tamo na obuku. Vozite ljude,a ne stoku. Nikad to nemojte zaboraviti.
  • SvetlanaNS

    13.12.2016 15:06
    Nek kaže neko istinu
    Nije jasno iz teksta kako se ovo dogodilo. očevici isto daju različite verzije. Kako je žena pala? Izlazila iz autobusa pa je vozač pre vremena zatvorio vrata ili na neki drugi način? U svakom slučaju, želim joj brz oporavak.
  • kolega

    13.12.2016 14:41
    @stasa
    Nemoj da jedes ono sto se ne jede...a nije te bilo nigde da iskomentarises kad vozac zaustavi bus da pomogne. Ovde svakako nije lako ni gospodji ni gospodinu koji vozi isti, a tebe treba udaljiti od kompa i tastature pod hitno.
  • Pravi

    13.12.2016 13:05
    @boki
    Boki ne koki.

    Nekad omašim po koje slovo.
  • @ Ilonka

    13.12.2016 12:35
    Pored toga što si dobila žuti sendvič, evo da ti kažem još i ovo, po slovu zakona, niko baki nije ni smeo da pruži pomoć jer predpostavimo da se u tih "četrdesetak" (bio sam na istom mestu i nije bilo više od 15 ljudi) nije našao niko ko bi joj istu pružio, jer ne zna postupke prve pomoći. Da ti prevedem pošto si bot narani svinje i ništa ne diraj dok ne dođe doktor. Pozdravite vašu Mamuuuu
  • darko

    13.12.2016 12:33
    sa vozacem se ne slazem jedino u vezi trcanja za busom. Red voznje je dosta proredjne pa stvarno ako ti ode autobus ispred nosa dugo se ceka sledeci. Ja veoma cesto trcim za busom :)
  • boki

    13.12.2016 11:27
    novosadjanin
    Nema vise pravih novosadjana, dosli divlji oterali pitome.
  • Bla

    13.12.2016 00:22
    Zena nije trcala za autobusom, nego je pala dok je izlazila iz istog.
  • milojka

    12.12.2016 22:39
    m
    Alo zena nije trcala nego izlazila iz autobusa! Vozac je prikljestio vratima. Ne obraca paznju da li su svi izasli iz autobusa...
  • Svedok

    12.12.2016 22:35
    x
    Baka je krenula da silazi normalno iz autobusa ali vozac to nije uocio i zatvorio je vratima na pola bukvalno... Nesrecna zena se cak i derala ne bi li je cuo vozac. Podletela joj je noga pod autobus. Bila sam odmah pored i u ovom slucaju je vozac kriv i njegova nepaznja oko putnika... Nadam se da se da je dobro.
  • Ilonka

    12.12.2016 22:31
    neverica
    Bila sam danas prisutna nedugo posle nesrece koja je zadesila stariju gospodju i bila u neverici reakcijama prisutnih lica nasih Novosadjana, kad od cetrdesetak prisutnih niko nije prisao da na bilo koji nacin ukaze pomoc. Kao da to nije dovoljno grupica mladjih devojaka posmevala se nemilom dogadjaju i mladicu koji je pritrcao da pomogne. NOVOSADJANI SRAMOTA to nije prvi put takvih reakcija Novosadjana na lokaciji Bulevaru Jase Tomica u blizini danasnjeg nemilog dogadaja pre par godina uradjeno je istrazivanje od strane novina, gde su u sred dana postavili mladica da lezi, niko mu nije prisao satima samo dve mlade sugradjanke SRAMOTA!!!
  • Pera

    12.12.2016 20:05
    Neopravdavam vozaca,aaaaaaaaali kud vise trcite za autobusima ako je vozac zatvorio vrata to znaci da ce uskoro krenuti sa autobusom a mi treba da se odmaknemo od busa,narode pocni da razmisljas.Brz oporavak gospodji a i vozacu...
  • Ne razumem

    12.12.2016 17:02
    Da je vozac odreagovao drugacije vama bi bio nemilosrdni bahati vozac,coveku pozlilo jer rizikuje posao s kojim mozda hrani viseclanu porodicu,rizikuje tudji zivot i godine vucaranja po sudovima...Ne mogu da razumem kako vam je vozac kriv ako je starica pala u trenutku kad je autobus krenuo?
  • vozač

    12.12.2016 15:54
    e pa aad
    Poštovana/ni Staša,
    sa dužnim poštovanjem nisam mogao da ostanem imun na Vaš komentar, pa...
    Nije uredu da komentarišete nekog u čijoj koži niste bili. Naime, voleo bi da jednom probate da provozate autobus i onda bi Vam skinuo kapu. Ovako ću samo da pravdam napisano u gornjem tekstu.
    Nikad mi neće biti jasno zašto se trči na svaki autobus kao da nema sledeći. Zašto se po svaku cenu uskače u isti kad se vrata već zatvaraju, i mogao bi tako do sutra da nabrajam.
    Nije mi jasno zašto svi misle da nam (vozačima) cilj i želja da maltretiramo i povređujemo putnike od kojih živimo?!
    Stoga, poštovani prvo prst na čelo pa tastaturu u ruke.
    A gospođi želim brz oporavak!
  • Zivan

    12.12.2016 15:20
    Jeste žalosno, ali je istovremeno i prilika da se dokažu ovdašnji portopedi, fizijatri, plastični hirurzi, proizvođači veštačkog stopala...
  • stasa

    12.12.2016 14:51
    Srce moje, kako se on nama potresao...a i inace su jako osetljivi i ljubazni....a vozeeee...ma mile po putu...pa ni ne koce,samo da nas ne potresu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna